
Το κορυφαίο Φοιτητικό Πρωτάθλημα Socca στην Ελλάδα, το ΟΠΑΠ Unileague, ολοκληρώθηκε με μία ακόμα εντυπωσιακή Τελική Φάση, με την μεγαλύτερη εκπληξη να πραγματοποιείται στην πρώτη κατηγορία των ανδρών και ύστερα από 23 σεζόν στις οποίες τα φοβορί στέφοταν πρωταθλητές, ένα αουτσάιντερ κατέκτησε την κορυφή. Για τρεις μέρες, οι καλύτερες φοιτητικές ομάδες από όλη τη χώρα αγωνίστηκαν στα σύγχρονα γήπεδα του ΣΕΦ Soccer Club στον Πειραιά, προσφέροντας πλούσιο θέαμα και έντονες συγκινήσεις. Ανδρικές και γυναικείες ομάδες διεκδίκησαν τους τίτλους του Πρωταθλητή και του Κυπελλούχου Ελλάδας, δημιουργώντας μια μοναδική αθλητική γιορτή για τον φοιτητικό κόσμο.
Στον Μεγάλο Τελικό των ανδρών της πρώτης κατηγορίας, οι Galatsicos επιβλήθηκαν της ΠΑΣ Νάξου με σκορ 3-2 σε έναν συναρπαστικό αγώνα. Στο τελευταίο πεντάλεπτο οι Galatsicos οι οποίοι είχαν αφήσει εκτός από την φάση των ομίλων τους περσινούς πρωταθλητές ήταν πίσω στο σκορ και κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή και να πάρουν το πρώτο τρόπαιο στην ιστορία τους.
Στον γυναικείο τελικό, η ομάδα των Νηρηίδων Φθιώτιδας νίκησε εύκολα τις Πόντιες με 3-1 και κατέκτησε την κορυφή, γράφοντας ιστορία καθώς έγινε η πρώτη ομάδα από την περιφέρεια που κατακτά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.
Όσον αφορά την δεύτερη κατηγορία των ανδρών, η 6K αναδείχθηκε Κυπελλούχος, επικρατώντας στα πέναλτι της ομάδας La Bombonera από την Πάτρα στον τελικό χαρίζοντας μια αναμέτρηση εφάμιλλη της πρώτης κατηγορίας.
Μέγας Χορηγός του πρωταθλήματος ο ΟΠΑΠ, ο οποίος στηρίζει έμπρακτα την πρωτοποριακή διοργάνωση του φοιτητικού αθλητισμού. Χορηγοί του πρωταθλήματος είναι επίσης η Umbro, το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό κατάστημα ποδοσφαιρικών ειδών R-GOL.com και το ekdromi.gr.