08.12.2017

Για πρώτη φορά στα χρονικά του θεσμού του κορυφαίου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου 5×5 Gillette Unileague, μια ποδοσφαιρική ομάδα μη κερδοσκοπικής οργάνωσης όπως είναι η «Be the miracle – To Θαύμα» γίνεται δεκτή με μία σπουδαίας σημασίας ανθρωπιστική εξαίρεση στο πρόγραμμα της αγωνιστικής.

Τα δέκα παιδιά που την απαρτίζουν, ηλικίας δεκάξι έως δεκαοκτώ ετών, προπονούνται εδώ και δυόμισι χρόνια στα πλαίσια των δραστηριοτήτων που προσφέρει η οργάνωση. Παρόλες τις αντίξοες συνθήκες των χώρων όπου προετοιμάζονται στο 6ο Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων έχουν δυο πολύ μεγάλα προνόμια: την υποστήριξη όλων των ανθρώπων του «Θαύματος» και την καθοδήγηση τριών εθελοντών, πτυχιούχων προπονητών ποδοσφαίρου με πολύχρονη επαγγελματική εμπειρία.

Στους μήνες που θα ακολουθήσουν τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία της αναμέτρησης με άλλες ομάδες, τη μοναδική εμπειρία ενός καλά οργανωμένου πρωταθλήματος, τη δυνατότητα συναναστροφής με συνομήλικους τους και γιατί όχι την επάξια κατάκτηση ενός τίτλου πρόκρισης στον τελικό.

Από το 2014, η οργάνωση «Be the miracle», με τις πολυποίκιλες εθελοντικές δράσεις της, όπως είναι η Ενισχυτική Διδασκαλία, το Θεατρικό και Κινηματογραφικό Εργαστήρι για παιδιά, η Συμβουλευτική Οικογένειας και η Ποδοσφαιρική Ομάδα, έχει δώσει την δυνατότητα της ομαλής ένταξης στην κοινωνία σε συνολικά 120 παιδιά.

Μάθετε περισσότερα για την ιστορία, την αποστολή και τις δράσεις του «Be the miracle» στο http://www.bethemiracle.gr