Το Allwyn Unileague, πέρα από τις μεγάλες πόλεις της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, έχει αναπτύξει έντονη παρουσία και στην περιφέρεια, με το φοιτητικό κοινό να αγκαλιάζει τη διοργάνωση. Στον Βορρά, οι πόλεις της Λαμίας, του Βόλου και των Ιωαννίνων έχουν ήδη μπει δυναμικά στη δράση, με τις ομάδες να κάνουν από νωρίς όνειρα για την κατάκτηση των τοπικών πρωταθλημάτων και το «χρυσό» εισιτήριο για την Πανελλήνια Τελική Φάση.
Στη Λαμία έχουν ήδη ξεχωρίσει δύο ομάδες, που δείχνουν έτοιμες να δώσουν μάχη μέχρι τέλους για την κορυφή.
Από τη μία, οι περσινοί τρίτοι στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, Ρεάλ Μαντρί, με απολογισμό επτά νίκες και μία ήττα. Από την άλλη, οι Βαρεμένοι, η μοναδική αήττητη ομάδα μέχρι στιγμής (7/7), οι οποίοι μάλιστα πέτυχαν τη μεγάλη έκπληξη και επικράτησαν κόντρα στη Ρεάλ Μαντρί.
Πιο χαμηλά στη βαθμολογία επικρατεί συνωστισμός, με πολλές ομάδες να διεκδικούν την καλύτερη δυνατή θέση ενόψει του δεύτερου γύρου.
Στον Βόλο, πόλη που στο παρελθόν έχει φιλοξενήσει Πανελλήνιες Τελικές Φάσεις, η δράση βρίσκεται ακόμη στην τέταρτη αγωνιστική. Παρά το πρώιμο στάδιο της διοργάνωσης, δύο ομάδες έχουν ήδη ξεχωρίσει: οι Courayo Vallecano και η Αδερφεfulam, οι μοναδικές αήττητες μέχρι στιγμής.
Με αρκετές νέες ομάδες στη διοργάνωση, το πρωτάθλημα αναμένεται άκρως ανταγωνιστικό, με την εικόνα της κορυφής να μπορεί να αλλάξει γρήγορα.
Στα Ιωάννινα, έχοντας ξεπεράσει τα μισά του πρώτου γύρου, δεν υπάρχει ακόμη ξεκάθαρο φαβορί. Η Βάσκο ΔΕ Γ βρίσκεται οριακά μπροστά με ρεκόρ 7 νίκες και 1 ήττα, ωστόσο δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να εφησυχαστεί.
Οι Πιάστον Βίλα, Εφτά και Λάκκας ακολουθούν σε κοντινή απόσταση και καραδοκούν για την ανατροπή, προμηνύοντας μάχη μέχρι τέλους για το πολυπόθητο εισιτήριο της Πανελλήνιας Τελικής Φάσης.