24.06.2022

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και η μεγαλύτερη διοργάνωση τένις του φοιτητικού αθλητισμού στην Ελλάδας, το ΟΠΑΠ Unitennis Athens Open προσφέρει θεαματικά ματς και εξαιρετική ψυχαγωγία στις πολλές συμμετέχουσες, αλλά και στους συμμετέχοντες του! Η ιστορική διοργάνωση έμεινε ζωντανή και μετά το τέλος της πανδημίας επανήλθε πλέον δριμύτερη, κάτω από τον αθηναϊκό ήλιο.

Οι αγώνες διεξάγονται στο Δάσος Χαϊδαρίου και στην ΧΑΝ Κηφισιάς και ήδη έχουν διεξαχθεί οι πρώτοι αγώνες στα μονά ανδρών και μονά γυναικών.Τα ματς των ανδρών διεξάγονται σε 64ρι ταμπλό και 32άρι στις γυναίκες και η αγωνιστική δράση τρέχει τόσο τις καθημερινές όσο και τα σαββατοκύριακα ενώ τα διπλά ανδρών και τα διπλά μικτά ξεκινούν επίσης τους πρώτες τους αγώνες από αύριο.

Στο μονό γυναικών η Βερονίκη Γιορταμή, κάτοχος του του τίτλου δεν δείχνει να δυσκολεύεται μέχρι στιγμής ενώ εξαιρετικό τουρνουά έχει κάνει και η Αγγελή. Στα ημιτελικά της διοργάνωσης μαζί με τις 2 ανωτέρω έχει ήδη προκριθεί και η Γκιόκα με 3 σερί νίκες απέναντι σε Γραμματικοπούλου, Βασιλοχρήστου και Γαλούνη κατά σειρά.

Στο μονό των ανδρών ο Κομματάς έχει ξεχωρίσει με τις ως τώρα νίκες του και εφόσον περάσει και τον ερχόμενο αντίπαλό του (Μαίχο ή Ζάρρα) θα περιμένει στους 16 τον νικητή του ζευγαριού Σκούρας – Αναγνωστόπουλος. Σε εξαιρετική κατάσταση και ο Παυλόπουλος που θα βρεθεί με τον Κοττάκο ενώ στο ωραιότερο παιχνίδι ως τώρα στην διοργάνωση ο Γούτας κέρδισε τον Ζερβό και θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού του Σπέντζου με τον Αγγελάκη.

Οι αθλητές δεν έχουν κρύψει τον ενθουσιασμό τους που πάτησαν και πάλι στα γήπεδα και η εξέλιξη των αγώνων αναμένεται ακόμη πιο συναρπαστική.

Δίπλα στις αθλήτριες και τους αθλητές, ο ΟΠΑΠ, ο οποίος δείχνει τη στήριξη του στο άθλημα του τένις, όπως επίσης και στις σημαντικές δράσεις του φοιτητικού ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Χορηγός μπάλας η Babolat και τενιστικής ένδυσης η FILA που επί σειρά ετών στηρίζουν τον θεσμό.