26.02.2024

Καθώς πλησιάζουμε προς το τέλος της πρώτης φάσης των ομίλων στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Unileague της Θεσσαλονίκης, κάθε γκολ έχει τη δική του σημασία. Ειδικότερα αυτά που κρίνουν έναν αγώνα.
Δύο τέτοια “buzzer beater” είχαμε την αγωνιστική που μας πέρασε, σε δύο αγώνες με μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον. Στον πρώτο χρονικά αγώνα, οι Armaκεδων, πήραν τη νίκη στο τελευταίο λεπτό, απέναντι στην Hellas Verona, με ένα γκολ του Δημήτρη Νερολή. Αντίστοιχα στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού ο Αντώνης Τζιντζής, των Παπατζούκεν, έκανε το 4-3 απέναντι στους Μύστες, πετυχαίνοντας μάλιστα το τέταρτο προσωπικό του τέρμα.

Ένα διαφορετικής σημασίας γκολ σημειώθηκε από τον Κώστα Αθανασίου στον αγώνα Paphelona-Μαούνες. Στο 12ο λεπτό, κατάφερε να σπάσει το εκπληκτικό ρεκόρ ανέπαφης εστίας, που κρατούσε ως τότε η ομάδα Paphelona, ύστερα από επτά ολόκληρους αγώνες.

Τέλος, αξίζουν μια ειδική αναφορά τρία γκολ, που μπορεί να μη σημειώθηκαν στο τελευταίο λεπτό, κρίνοντας την έκβαση του αγώνα, αλλά ήταν ξεχωριστής ομορφιάς τέρματα.

Στο τρίτο κιόλας λεπτό του αγώνα Gents-Γερόλακος, ο ποδοσφαιριστής της ομάδας Γερόλακος, Αιμίλιος Σεραφείμ, άνοιξε το σκορ, με τακουνακι από το ύψος της περιοχής, στέλνοντας την μπάλα στο “γάμα” της αντίπαλης εστίας, περνώντας την πρώτα πάνω από τον τερματοφύλακα.
Ο Φώτης Μηττάκος, της ομάδας Αντιαθλετικός, στο 11ο λεπτό έγραφε το 3-1 απέναντι στους Pink Flags, “κρεμώντας” τον αντίπαλο τερματοφύλακα, με ένα σουτ πίσω από τη σέντρα.
Κάτι αντίστοιχο, αλλά από τη μια εστία στην άλλη αυτή τη φορά, κατάφερε και ο αρχηγός της ομάδας Fioretsina, Βασίλης Πάντζης, πετυχαίνοντας το δεύτερο από τα πέντε συνολικά γκολ, που σημείωσε στον αγώνα εναντίον της Ρεάλ Μέθης.