24.04.2024

Στην τελική ευθεία έχει μπει το πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Unileague της Θεσσαλονίκης! Με το ίδιο ενδιαφέρον συνεχίστηκε και η φάση των 16, με τις ομάδες ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ και PAPHELONA να βρίσκονται ήδη στην τελική οκτάδα. Οι πρώτοι τα βρήκαν σκούρα απέναντι στο ΑΝΩΤΕΡΟΝ FC και ηττήθηκαν στον πρώτο αγώνα με σκορ 6-4. Με εντελώς διαφορετική ψυχολογία όμως κατέβηκαν στο δεύτερο ματς, με αποτέλεσμα να κάνουν τη μεγάλη ανατροπή κερδίζοντας με 6-0. Η paphelona από την άλλη επικράτησε σε δύο αρκετά κλειστά παιχνίδια τους μαχητικούς pink flags, με σκορ 4-1 και 4-2.

Ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης έχουν οι ZIGOLO που επικράτησαν με το επιβλητικό 12-3 απέναντι στη Π.Ο. ΖΗΔΡΟΣ , καθώς και οι LOS FIORENTINOS που νίκησαν 9-4 τους ΑRΜΑΚΕΔΩΝ, όπως και οι W RIZZ με το ευρύ 10-5 απέναντι στους ΒΟΥΡΛΙΣΜΕΝΟΥΣ.

Για το τέλος αφήσαμε το “διαμάντι” της φάσης των 16. Έχουμε κάνει αρκετές φορές στο παρελθόν αναφορά σε ομάδες που έβαλαν το fair play πάνω από την ομάδα τους και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα. Ο αγώνας όμως μεταξύ ΦΛΑΜΙΝΓΚΟ – UNLUCKY STRIKERS ήταν η επιτομή του ευ αγωνίζεσθαι! Όχι μόνο επειδή οι UNLUCKY δέχτηκαν να παίξουν με τέσσερις παίχτες όταν στο πρώτο ημίχρονο ένας τραυματισμός ανάγκασε τους ΦΛΑΜΙΝΓΚΟ να μείνουν με παίχτη λιγότερο, ενώ το σκορ ήταν στο 0-0. Κάτι που από μόνο του αποτελεί άξιο αναφοράς, καθώς είναι η πρώτη φορά που μια ομάδα αντιδράει με αυτόν τον τρόπο σε ένα παιχνίδι νοκ άουτ και μάλιστα ανάμεσα σε δύο ομάδες που θεωρητικά είναι ισοδύναμες. Αλλά και επειδή ήταν από τους ελάχιστους αγώνες τέτοιας σημασίας που ο διαιτητής ήταν περιττός. Τα φάουλ ήταν ελάχιστα, 3-4 σε όλον τον αγώνα, καμιά διαφωνία στις διαιτητικές αποφάσεις, όπως επίσης και καμιά απολύτως διαφωνία ανάμεσα στους παίχτες των δύο ομάδων. Η φράση “το ποδόσφαιρο είναι διασκέδαση” σε όλο της το μεγαλείο